Még mindig drágul a két hónapja véget érő vizes vb

A lebonyolítással megbízott Bp2017 Kft. állítólag nem tudta, hogy további költségnövekedés várható.

MN
2017. 10. 05. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Átlátszó fedezte fel az uniós közbeszerzési értesítő szerdai számában, hogy újabb „váratlan költségnövelő tényező” tűnt fel a július végén véget érő vizes vb beruházásai körül. A legújabb fejlemény szerint a Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálatai kerültek többe, mint azzal előzetesen számolni lehetett.

A lebonyolító Bp2017 Kft. májusban 870 millió forintért bízta meg a miskolci Bo-To Bau Kft.-t a munkával, de akkor állítólag még nem tudták, hogy ennyi pénz ekkora munkára kevés lesz. A módosítás orvosolta a gondot: 79,3 millióval toldották meg az eredeti büdzsét, a miskolci vállalat a Bp2017-nek így összesen 943 milliót számláz ki. 

„A lelátók alapozása és átépítése, aggregátorok helyének alapozása vasbeton lemezzel, világítástartó oszlopok megerősítése, biztonsági világítás telepítése” miatt van szükség pluszpénzre – szól a magyarázat a költségnövekedésre.

A Bo-To Bau egyébként ugyanaz a cég, írja még az Átlátszó, amelyik a margitszigeti Casino épületének felújítását is elvégezhette. Az eredetileg 935 millió lett volna, de később muszáj volt még rátenni 121-et. Ráadásul 17 napot késett a felújítás, így nem is készült el a világbajnokságra, kötbért azonban nem kértek, emiatt nyomoz a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.