Még mindig drágul a vizes vébé, pedig régen véget ért

Majdnem két hónappal az esemény után még előkerült egy 50 milliós szerződésmódosítás.

MN
2017. 10. 10. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár augusztus 20-án már a Fina Masters, vagyis a szeniorok vizes világbajnoksága is véget ért, a budapesti esemény költségvetése még mindig nem végleges. Épp kedden jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában egy szerződésmódosításról szóló közlemény, amely ismét 50 millió forintos drágulásról ad hírt.

A világbajnokságra épített Duna Aréna és az úgynevezett Fina Market üzemeltetésével megbízott B-Omega-T Kft. eredetileg nettó 497 millió forintért vállalta a munkát, de a módosítás után a végleges ár nettó 547 millió forint lett. A magyarázat szerint az ajánlatkérő kellő gondossággal eljárva sem láthatta előre, hogy a vébé után is vannak az eseményhez kapcsolódó utómunkálatok, amelyeket el kell végezni.

A Duna Aréna üzemeltetéséről májusban írták alá a szerződést, a megbízó Bp2017 Nonprofit Kft. pedig havonta nettó 142 millió forintért, tehát  összesen 497 millió forintért bízta meg a működtetéssel a B-Omega-T Kft.-t. A vállalatnak egyébként az a Kis-Szölgyémi Ferenc a tulajdonosa, aki régebben közös cégben dolgozott Tombor Andrással, Habony Árpád korábbi hitelezőjével.

A világbajnokság költségei elszabadultak: a kezdeti 25 milliárdos összeghez képest ugyanis nagyjából 130 milliárdot költött Magyarország a szervezésre. Biztosat azonban még mindig nem lehet mondani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.