Mészáros Lőrinc kiadója szakított a Fejér megyei iparkamarával

Húszéves együttműködést rúgott fel szó nélkül a Pannon Lapok Társasága, az iparkamara kártérítést követelhet.

MN
2017. 10. 16. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlanul, bármilyen előzetes jelzés nélkül bontott szerződést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Pannon Lapok Társasága (PLT) a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

Az iparkamara október 10-én értesült arról, hogy másnap, október 11-én mégsem jelenik meg az a négyoldalas melléklet a PLT-hez tartozó Fejér Megyei Hírlapban, amely már készen volt, és amelyről szerződésük volt a PLT-vel az év végéig.

Az eset azért is furcsa, mert a Mediaworks csoporthoz tartozó PLT húsz éve dolgozott együtt az iparkamarával, ráadásul a megyei szervezet szerint jogszerűtlenül léptek vissza a megállapodástól – írja az esetről beszámoló 24.hu.

A Pannon Lapok Társaságát duplán is hátrányosan érintheti a döntés: bevételtől estek el, hiszen az iparkamara több százezer forintot fizetett egyes lapmellékletek megjelentetéséért, másrészt a megyei szervezet kártérítést is követelhet tőlük a szerződésbontás miatt.

Hogy pontosan miért is álltak el a megállapodástól, arra a 24.hu sem kapott választ a PLT-től – meg nem erősített információk szerint azonban a kamarai kiadvány tartalma vált kényelmetlenné a Mészáros kezébe került Pannon Lapok Társaságának.

A múltban ugyanis többször volt példa arra, hogy olyan elismert közgazdászokkal készített interjúk szerepeltek a mellékletben, akik bírálták a mostani kormányzatot és annak gazdaságpolitikáját. Megszólalt ott Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, akit 2006-ban Orbán Viktor a választás elveszített első fordulója után miniszterelnök-jelöltnek ajánlott az MDF-nek (a hétvégén a Momentum programbemutatóján szólalt fel), és Inotai András is.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.