Mészárosnak jut pénze a földijeire

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány otthonteremtési támogatást nyújt a 35 évesnél fiatalabb felcsúti vagy alcsútdobozi pároknak.

MTI
2017. 10. 10. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc és családja a Vál völgyében élő gyermekek és fiatal párok támogatására. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány vissza nem térítendő otthonteremtési támogatást nyújt a 35 évesnél fiatalabb felcsúti vagy alcsútdobozi pároknak, illetve ösztöndíjat ad a térség hat településén élő, jól tanuló felső tagozatos általános iskolásoknak.

Az MTI beszámolója szerint Mészáros Lőrinc alapítványai több mint 200 millió forint értékben háromféle pályázati lehetőséggel segítik a Vál-völgyben élő fiatal párokat és diákokat. A felsőoktatásban hallgatókat segítő Mészáros Alapítvány mellett mától a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány támogatásai is elérhetők a térségben élők által – jelentette be Orbán Viktor jó barátja a szervezet bicskei rendezvényén.

A 35 évesnél fiatalabb felcsúti és alcsútdobozi házaspárok, illetve élettársak akár ötmillió forintos vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak otthonteremtésre, ha vállalják, hogy tíz évig otthonuk marad a választott település – fejtette ki az alapító. Az ötmillió forintos támogatás új lakás vagy ház vásárlása, illetve építése esetén igényelhető, míg használt ingatlan vételéhez négymillió, felújításhoz, bővítéshez pedig másfél millió forintos támogatás kérhető.

A milliárdos úgy fogalmazott, lokálpatriótaként úgy érzi, kötelessége támogatni az itt élőket, hogy a fiatalok itt tervezzék a jövőjüket, itt alapítsanak családot, és itt neveljék fel gyermekeiket. A gázszerelőből lett nagyvállalkozó megjegyezte, a Vál-völgyre eddig sem volt jellemző az elvándorlás, mivel a térségnek van jövőképe, sok a munkalehetőség. Példaként említette, hogy cégcsoportjaik kétezer munkahelyet teremtettek a térségben.

Mészárosné Kelemen Beatrix, a kuratórium elnöke elmondta, férjével együtt biztosak abban, hogy a családok a gyermeküknek legjobb célra használják majd fel a támogatást. Bármire költik is a pénzt, a gyerekek azt látják belőle, hogy igenis érdemes igyekezni, jól tanulni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.