Munkaszüneti nap lehet december 24-e

A Párbeszéd szerint azonban nem kell megvárni a népszavazás kiírását, az Országgyűlés is pontot tehet az ügy végére.

MN
2017. 10. 10. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen. A párt a javaslat benyújtásáról a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel is egyeztetett. Közleményük szerint a társadalom részéről egyértelmű az igény erre, ezt támasztja alá a civilek által kezdeményezett népszavazás is, amelynek kiírásáért a szakszervezetek gyűjtik az aláírásokat. A Párbeszéd szerint azonban nem kell megvárni a népszavazás kiírását, az Országgyűlés is pontot tehet az ügy végére. 

Hozzáteszik: a munkaszüneti napok számának növelése életminőség-növekedést is jelent, és egészségügyi hasznokkal jár. Egy újabb ünnepnap bevezetése további lépés lehet a négynapos munkahét felé, amely idővel, a robotika és a technológia fejlődésével egyébként is elkerülhetetlenné fog válni – állítja a párt. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.