Nagyot csalódott a Momentumban Bojár Gábor

Az együttműködéstől való elzárkózás számára azt jelenti, hogy lemondtak a 2018-as kormányváltásról.

MN
2017. 10. 08. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Momentum nagy csalódást okozott azzal, hogy elzárkózik mindenféle együttműködéstől. Ez számomra azt jelenti, hogy a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét” – mondta a 168 Órának adott interjújában Bojár Gábor. Arra nem tért ki, hogy továbbra is támogatni fogja-e a Momentumot.

A leginkább a Graphisoft alapításáról és sikerre viteléről ismert, a Momentumot pénzzel és tanácsokkal is támogató üzletember hozzátette, az általa adott összegek nem nagyok ahhoz képest, hogy egy pártnak a fennmaradásához mire van szüksége. Az arcát pedig azért adja, „mert így van üzenete”. „Ezzel én bátorítani akarok másokat, hogy merjék felvállalni a szimpátiájukat, hiszen erről szól a demokrácia” – fogalmazott.

Bojár Gábor – aki korábban Juhász Péter mögött tűnt fel – arra is kitért, hogy szerinte a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetség hozhat többletszavazatot. „Rengeteg olyan választó van, aki sem az MSZP-re, sem Gyurcsány pártjára nem akar szavazni. A Jobbikot pedig nem tartom demokratikus pártnak. A közös indulásra azért van szükség, mert külön-külön kicsi az esélyük a parlamentbe bejutni, és az Európa, a demokrácia és a jogállam melletti kiállás prioritásában egyetértenek. Ehhez képest az, hogy miben térnek el az oktatással és az egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseik, mellékesek” – fűzte hozzá.

Bojár Gábor az interjúban azt is mondta, hogy szerinte

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.