Nem akar munkaszünetet december 24-én a Fidesz

Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége leszavazta a javaslatot.

MN
2017. 10. 26. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP ismét megakadályozta, hogy munkaszüneti nap lehessen december 24-e – írja közleményben a Párbeszéd társelnöke.

Szabó Tímea közölte, hogy az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége leszavazta az erre vonatkozó javaslatot.

„A Párbeszéd a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyeztetve nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szólt. A kérdés régóta a politika napirendjén van és egy, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége által végzett kutatás szerint a munkavállalók között is elsöprő, 96 százalékos a javaslat támogatottsága. Közben tanulmányok is igazolják, hogy nemzetgazdasági szempontból nem lenne negatív hatása a plusz egy munkaszüneti napnak” – szögezte le.

Hozzátette, hogy a módosítást a jobbikos és MSZP-s képviselők támogatásával szemben a fideszes bizottsági többség leszavazta. „A kormánypárti képviselők ezzel ismét a dolgozó emberekkel szemben foglaltak állást, így a szakszervezetek által kezdeményezett népszavazás maradt az egyetlen eszköz a munkavállalók karácsonyi tehermentesítésére” – fogalmazott Szabó Tímea.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.