Nem engedték be Demeter Mártát a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésére

A képviselőnő a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló Zaid Naffa ügyében szeretett volna kérdéseket feltenni.

MN
2017. 10. 26. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vehetett részt az LMP egyik országgyűlési képviselője a parlament nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki zárt ülésén. Demeter Mártát, a testület korábbi tagját a fideszes többség indokolás nélkül zárta ki – olvasható a Hír TV oldalán.

A képviselőnő a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló Zaid Naffa ügyében szeretett volna kérdéseket feltenni a bizottság előtt. Jordánia tiszteletbeli konzulja állampolgárságot szeretett volna igényelni, de megbukott a terrorelhárítás átvilágításán. Továbbá Naffa volt az, aki Orbán Viktor és az év elején meghalt szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon kapcsolatát elősegítette.

„Zaid Naffa Magyarországon működő jordániai tiszteletbeli konzul ügye megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, amikor ő állampolgárságot igényelt. Arról az emberről beszélünk, arról az üzletemberről, aki rendszeresen Orbán Viktor környezetében sertepertél. Arról az emberről beszélünk, aki Gaith Pharaonnak a nemzetközileg körözött bűnözőnek egyébként jövedelemigazolást adott ki azért, hogy a magyar hatóságok ne vizsgálják az ő anyagi hátterét. Tehát azt gondolom, hogy úgy, hogy ez az ember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, igenis tudnunk kellett volna” – mondta a képviselő.

A bizottságnak nemcsak zárt, hanem nyílt része is volt, amikor Simicskó István honvédelmi minisztert hallgatta meg a testület. Demeter Márta ezen már ott lehetett, sőt, még kérdezhetett is. Kisebb perpatvar is kialakult emiatt. Az ellenzéki képviselő ugyanis több ügyben szerette volna megtudni a miniszter véleményét, ám a fideszes alelnöknek, Németh Szilárdnak ez nem tetszett. Szerinte nem csak nemzetbiztonsági témákat érintett Demeter Márta, majd azt is hozzátette, hogy ez nem egy fodrászszalon. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.