Nem használhatja a Római-part nevét a zsidózó egyesület

Az önkormányzat határozata szerint az egyesület méltatlanná vált a „Római” név viselésére.

MN
2017. 10. 27. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A III. kerület képviselő-testülete pénteki ülésén megvonta a névhasználati jogot az Egyesület a Római-partért nevű szervezettől – olvasható a kerület honlapján. Ez volt az az egyesület, amely korábban a Facebook-oldalán a médiában antiszemita kirohanást intézett a Duna-parti mobilgátat ellenzők ellen, ezért az önkormányzat határozata szerint méltatlanná vált a „Római” név viselésére – amit eddig is jogtalanul használt.

A helyi lakók és vállalkozók érdekeit képviselő, a gátról szóló vitában az úgynevezett parti nyomvonalat képviselő Római-partért Egyesület még szeptemberben írta ki a Facebook-oldalára, hogy „Zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton a 70 ha-on lévőket!” Bár az egyesület a gettó hasonlatot már korábban is bevetette az alternatív, Nánási úti nyomvonalat képviselő természetvédőkkel szemben, ebben az azóta már törölt  posztban tovább ment: meg is nevezte, kik azok a zsidó értelmiségiek, akiket falépítéssel vádol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.