Nem nyomoz az ügyészség az azeri pénz ügyében

Nem volt és jelenleg sincs folyamatban büntetőeljárás – közölte Polt Péter.

MN
2017. 10. 05. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem nyomoznak az azeri pénz Magyarországra érkezésével kapcsolatban – derül ki Polt Péter válaszából, amelyet az együttes Szabó Szabolcs írásbeli kérdésére adott.

Polt Péter közölte, hogy az ügyben az ügyészségen nem volt és jelenleg sincs folyamatban büntetőeljárás. A legfőbb ügyész leszögezte: a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem, valamint a bűncselekmények megelőzésének, felderítésének és nyomozásának elősegítése céljából kapott pénzügyi információk operatív elemzése, értékelése, továbbítása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi irányítása pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni irodájának feladatkörébe tartozik.

Emlékezetes, az itthon egy örmény katonát álmában megölő azeri baltás gyilkost 2012-ben adta ki a magyar kormány hazájának, ahol lényegében nemzeti hősként ünnepelték. A sajtóhírek szerint ebben az időszakban Azerbajdzsánból kilencmillió dollár érkezett – több más ország mellett – egy magyar offshore számlára is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.