Németh Szilárd: Magas szinten gyakorolja a kormány az emberiességet

A rezsibiztos szerint Erzsébet-programmal is lehet üdültetni a menekülteket, Őcsényben pedig provokáció történt.

MN
2017. 10. 08. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt gondolom, hogy az emberiességességünkről, a humanitásról nem lehet lemondani, de csak akkor tudjuk gyakorolni, ha olyan helyzetben vagyunk, hogy ezt gyakoroljuk” – mondta Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján az Őcsényi eseményekre vonatkozó kérdésre válaszolva. A rezsibiztos leszögezte, hogy a menekültek ügyét és az illegális bevándorlás ügyét „mi sosem mostuk össze, ezt Brüsszelben mossák össze”.

Újra elmondta, hogy provokációnak tartja az Őcsényben történteket, mind az üdültetés megszervezését, mind pedig azt, ami utána történt. „Nem hiszek abban, hogy ott emberek szaladgáltak és szurkáltak kifelé mindenféle gumikat meg minden” – fogalmazott.

Németh Szilárd hozzátette, hogy a kormány az emberiességet elég magas szinten gyakorolja, csak meg kell nézni, hogy Magyarország hogy oltalmazza a menekülteket. „Aki a menekültügyi eljáráson átesik Magyarországon, legyen az gyermek, legyen az családos, legyen az egyedül érkező, legyen az asszony, legyen az férfiember, velük szemben a kötelességünket magas szinten teljesítjük” – húzta alá.

„Ha üdültetni szeretnének gyerekeket, asszonyokat, olyanokat, akik háborús övezetből menekültek, akkor van erre Magyarországon program, ez az Erzsébet-program. Oda lehet menni, és azt gondolom, hogy meg fogjuk oldani ezt a kérdést” – fogalmazott. Hozzátette, hogy ez nem önkormányzati feladat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.