Nosztalgiavillamosokkal utazhatunk szombaton Budán

Nosztalgiajáratokkal ünnepli a BKK a 130 éves belvárosi villamosközlekedést: sínre áll a hóseprő szerelvény, lesz dallamos villamos is.

MTI
2017. 10. 05. 5:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt nappal, különleges járművek felvonulásával és a dallamos villamossal várja az érdeklődőket szombaton, a budapesti villamosközlekedés elindulásának 130 éves jubileuma alkalmából a Budapesti Közlekedési Központ.

A szervezet közleménye szerint 130 évvel ezelőtt Európában elsőként indult el belvárosi villamosközlekedés Budapesten. Az egy kilométer hosszú vonal a Nyugati pályaudvar és a Király utca között épült meg 1887 novemberében.

A jubileum jegyében szombaton több különleges villamossal is utazhatnak az érdeklődők. A Bécsi út/Vörösvári út – Bécsi út – Frankel Leó utca – Bem rakpart – Várkert rakpart – Szent Gellért rakpart – Rudas gyógyfürdő – Döbrentei tér – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Szilágyi Erzsébet fasor – Budakeszi út – Szépilona kocsiszín útvonalon vonul fel a szervezők tervei szerint a 436-os, a 611-es, a 2624-es, a TW6000-as és a KCSV7-es villamos, de kiállítják még a hóseprő villamost, valamint a 1303 KCSV5-ös járművet is. A Bécsi út/Vörösvári út végállomástól egymás után indulnak majd a közlekedési eszközök, amelyeken érvényes menetjeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

Az utasokat a járművek egészen a Szépilona kocsiszínig szállítják, ahol nyílt napon 10 és 15 óra között a gyermekes családok és a közlekedés iránt érdeklődők is megtalálhatják a számukra legérdekesebb programokat. A rendezvény egész nap ingyen látogatható, a gyermekeket többek közt BKV-s színezőkkel, makettkészítéssel és KRESZ-pályával várják, valamint lehet hógéppel is utazni, délután pedig az úgynevezett hegyi pályás kocsik közül a TW6000-es és a KCSV7-es villamosok tesznek egy kört a Szépilona kocsiszín és a Márton Áron tér között.

Délután a 4-es villamos vonalán indul a dallamos villamos, az első Újbuda központtól 15 óra 25 perckor.

A nyílt nap vezetett túrái regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a helyszínen és a BKV honlapján is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.