November 24-ig megszállja az utcákat a Fidesz

Minél több embert akarnak meggyőzni, hogy töltse ki a „Soros-terves” nemzeti konzultációt.

MN
2017. 10. 10. 16:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz országos tájékoztatási akcióba kezdett a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáción való részvétel támogatásáért – közölte az MTI tudósítása szerint a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a kedden Budapest IV. kerületében tartott sajtótájékoztatón.

Hidvéghi Balázs elmondta, a héten elkezdett kitelepülések során minél több emberrel szeretnének beszélni arról: miért fontos, hogy ők is elmondják a véleményüket a „Soros-tervről” és „azokról a kérdésekről, amelyekről a nemzeti konzultáció szól”.

„Az a meggyőződésünk”, hogy Magyarország, Európa jövője a tét – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: fontos, hogy a kérdésekről minden magyar elmondhassa a véleményét, és ennek kiváló formája a nemzeti konzultáció.

Közölte: Budapesten a héten négyszáz helyszínen találkozhatnak az emberek a párt aktivistáival, politikusaival. A jövő héttől az ország más településein folytatják a kitelepülést, és azt tervezik, hogy a konzultációs ívek november 24-i visszaküldési határidejéig lesznek kitelepülések.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz újpesti választókerületi elnöke elmondta: a Fidesz újpesti  szervezete is párbeszédet kezdett az emberekkel, a kitelepülések során próbálnak kapcsolatot létesíteni az újpesti polgárokkal, és próbálják elmagyarázni azt, miről is szól „Soros György veszélyes terve”. „Fontosnak tartjuk azt, hogy az újpesti polgárokkal együtt mondjunk nemet Soros György veszélyes tervére” – fogalmazott.

Wintermantel Zsolt (Fidesz–KDNP) kerületi polgármester arról beszélt: Újpest „barátságos és a történelme során mindig befogadó város volt”. Újpest fejlődéséből a nemzetiségek kivették a részüket, és kiváló a kapcsolatuk a tizenhárom magyarországi nemzetiséggel – mondta.

„Mindig szeretettel fogadtuk azokat, akiket hívtunk, és mindig tisztességgel fogadtuk azokat, akik idejöttek törvényesen, legálisan, jó szándékkal” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: az újpesti közösség mindig megvédte magát a külső támadásoktól, az illegálisan érkezőktől, és öntudatos közösségként mindig maga döntött a sorsáról, „döntött arról, hogy kiket kíván befogadni”.

Mint mondta, a konzultáció azért fontos, mert az egész ország meg tudja mondani, kiknek kíván teret adni, hogy „gyermekeinkkel, unokáinkkal közösen” itt éljenek.

Hétfőn a Magyar Nemzet munkatársa Kispesten találkozott az aláírásgyűjtőkkel. Az aláíróknak adott kétoldalas prospektus három zanzásított pontot tartalmaz az emlegetett Soros-tervből: a határkerítés lebontása, évente egymillió bevándorló betelepítése, fejenként kilencmillió forint állami segély minden migránsnak.

Mindhárom pont tartalmazza az igazság minimális morzsáját, mégsem felel meg a valóságnak: Soros György nem kész terveket, hanem cikkeket írt 2015-ben és 2016-ban a bevándorlásról. Ezekben előbb egymillió, majd háromszázezer migráns betelepítését javasolta, és csak azokba az országokba, ahol befogadó a társadalom. Az üzletember tavalyi cikkében épphogy szigorúbb uniós határőrizetet tartott szükségesnek, igaz, korábban volt olyan nyilatkozata is, hogy az országhatárok akadályt jelentenek, de a magyar határkerítés lebontásáról soha nem beszélt. Az átszámítva fejenként kilencmillió forintos támogatást pedig elképzelései szerint nem a migránsok, hanem az őket befogadó államok kapnák meg az uniótól évente.

A prospektus másik oldalán ellenzéki politikusok: az MSZP-s Botka László, a jobbikos Vona Gábor és a DK-s Gyurcsány Ferenc láthatók ezzel a szöveggel: „a bevándorláspárti ellenzék végrehajtaná Soros veszélyes tervét”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.