Novemberben kaphatnak prémiumot a nyugdíjasok

Jövő hónap 10-én utalják az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot.

MN
2017. 10. 12. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 10-én utalják a bankszámlákra és a postára, és november 15-től kézbesítik az érintetteknek a nyugdíjjal együtt az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot – értesült a Magyar Idők. A prémiumra 2,021 millió öregségi nyugdíjas számíthat. A 2017. novemberi nyugdíjprémium maximális összege 12 ezer forint lesz a törvényi szabályozás szerint. Az átlagos, 112 305 forintos saját jogú nyugdíjnál a 12 ezer forintos nyugdíjprémium, az egyösszegű, 10 785 forintos emelés 22 785 forintot tesz ki novemberben.

Ha a nyugdíjas részesül a 34 770 forintos átlagos özvegyinyugdíj-kiegészítésben is, az egyösszegű emelése 14 125 forint, a nyugdíjprémiuma 12 ezer forint, így 26 125 forinttal kaphat többet a jövő hónapban. Nyugdíjprémiumot az idén fizetnek először. A fedezetére ebben az évben 24 milliárd forint volt fordítható. Lázár János múlt héten jelentette be, hogy a törvényben meghatározott nyugdíjkorrekció mellett nyugdíjprémiumra is számíthatnak az idősek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint dolgoznak azon is, hogy decemberben Erzsébet-utalványt is kaphassanak a nyugdíjasok, annak lehetősége azonban a hátralévő hónapok gazdasági adatain múlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.