Nyolc magyar egyetem került a legjobbak közé egy új rangsorban

A Szegedi Tudományegyetem a 27. lett. Jól szerepeltek az orosz intézmények.

MN
2017. 10. 17. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb listát hozott nyilvánosságra a globális felsőoktatási rangsorairól ismert brit Quacquarelli Symonds (QS), ezúttal a feltörekvő európai országok és a közép-ázsiai államok felsőoktatási intézményeit értékelte – szúrta ki az Eduline.

Ahogy 2017-ben, úgy az idén is a Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem vezeti a listát, de nyolc magyar egyetem is szerepel a rangsorban. Ezek közül

A Quacquarelli Symonds egyébként 2014 óta hasonlítja össze a „feltörekvő” európai országok, valamint a közép-ázsiai államok egyetemeit, amelyek – hívták fel a figyelmet szakemberek – számos ok miatt nem tudnak versenybe szállni a globális felsőoktatási rangsorokat vezető egyesült államokbeli és brit egyetemekkel.

Az első helyen álló Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetemet a szintén orosz novoszibirszki állami egyetem, valamint Észtország legnagyobb és legrégebbi felsőoktatási intézménye, a Tartui Egyetem követi. A tíz legjobb közé került a szentpétervári állami egyetem, a prágai Károly Egyetem és a cseh főváros műszaki egyeteme, a varsói egyetem, a török Bogazici Üniversitesi és a Middle East Technical University, valamint a kazahsztáni Al-Farabi Kazakh National University is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.