Orbán ülni fog – üzeni Simicska Lajos plakáthelyein a Momentum

A vállalkozó ötletet adott a Momentumnak is, graffitizve üzennek a kormánynak.

Koncz Tamás
2017. 10. 04. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ihletet kapott a Momentum Simicska Lajos hétfő éjszakai performance-ától: miután a veszprémi vállalkozó, lapunk tulajdonosa saját plakáthelyein üzent Orbán Viktornak, a párt egy előre bejelentett akció során elkezdte telegraffitizni a Mahir Cityposter üresen hagyott budapesti reklámfelületeit.

„Egy olyan pártnak, mint a Momentum, amelynek rendkívüli emberi erőforrásai vannak, de pénze nincs, minden alkalmat ki kell használnia, hogy az üzeneteit célba juttassa. Lehet, hogy mi egy picit finomabban fogunk fogalmazni, mint Simicska, de mindenképpen fontos, hogy az üzeneteinket felírjuk” – fogalmazott kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában Soproni Tamás, a párt alelnöke.

Orbán, Rogán, Mészáros ülni fog – végül ezt fújták rá a Momentum aktivistái szerdára virradóra több hirdetőoszlopra, de volt felület, ahol hagyták, az utca embere döntse el, szerinte ki való börtönbe.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője a HVG.hu tudósítójának azt mondta, nem játszanak Simicska kottájából csak azért, mert az ő plakáthelyein üzennek, de ügyek szintjén hajlandók az együttműködésre. Arra a kérdésre azonban, hogy a vállalkozót is börtönbe küldenék-e, nemmel felelt.

A plakátokon elhelyezett politikai üzenetek miatt a rendőrség sem léphet, a hirdetőfelületek ugyanis a Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Mahir tulajdonában vannak, és csak a cég tehetne feljelentést a firkálás miatt.

Ezt a lehetőséget használta ki kedden Veszprémben az üzletember, akit a rendőrök végül csak igazoltattak a graffitizés miatt. A Mahir ugyanakkor feljelentést tett, mert két kapucnis fiatal fehér festékkel próbálta kitakarni, eltüntetni az Orbán Viktornak szóló üzeneteket.

Később Simicska Ádám, az üzletember fia saját kezűleg festette vissza a veszprémi plakáthelyekre felfújt, trágár politikai üzenetet - ahogy ezt Facebook-oldalán is megörökítette.

(Simicska Lajos lapunk tulajdonosa, fia, Simicska Ádám pedig a Nemzet Kiadó Kft. egyik ügyvezetője. Munkájukat a Magyar Nemzetben megjelenő tartalomtól függetlenül és elkülönülten végzik.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.