Publicus: Tovább csökken Botka elfogadottsága

A pártok támogatottságának változása hibahatáron belül maradt.

MN
2017. 10. 01. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz és a Jobbik támogatottsága egy-egy százalékpontot nőtt, az MSZP-é viszont ugyanennyit csökkent – derült ki a Publicus Intézet szeptemberi kutatásából. A felmérés az egykori MSZP-s pénztárnok által tulajdonolt Vasárnapi Hírek megbízásából készült. Az intézet vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését is. A Fidesz népszerűsége 25, az MSZP-é 12, a Jobbiké 11 százalékon áll a Publicus szerint.

A kutatás úgy találta, az LMP támogatottsága változatlanul 3, a DK-é pedig egy pontot növekedve 4 százalék. Az Együtt, a Párbeszéd és Fodor Gábor liberális pártja továbbra sem éri el az 1-1 százalékot. A kétfarkú kutya párt 1, a Momentum 2 százalékon áll.

A bizonytalanok aránya a Publicus szerint negyven százalék.

Botka László népszerűsége sokat esett a felmérés szerint, ebben a hónapban 3, az áprilisi csúcshoz képest pedig 11 pontot. Jelenleg 33-on áll, szemben Orbán Viktor 40-ével, továbbá Vona Gábor 30-ával. A Publicus közlése szerint utóbbi szintén 6 pontos olvadást jelent a júniusi csúcshoz képest. Gyurcsány Ferenc ellenben 2 pontot javítani tudott, de így is csak 19 százalékpontja van. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.