Római-part: Tarlós István nem vállalná, hogy hetven hektár védtelenül maradjon

Szerinte a Nánási úti nyomvonal ezzel járna. A III. kerület javaslatát sem támogatja.

MN
2017. 10. 04. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István kedd esti, inforádiós szereplése után szerda reggel a kormányközeli TV2-ben fejtette ki: kezdettől azon megy a vita, hogy a partéltől körülbelül 200 méterre levő Nánási út–Királyok útja nyomvonalon épüljön védmű vagy a part mentén. Az előbbinek az lenne a következménye, hogy az 1914 óta beépülő hetven hektár teljesen védtelenül marad.

Ezt a főváros és ő maga sem szeretné vállalni, különös tekintettel arra, hogy a szakvélemények többsége is azt támasztja alá, amit ők mondanak – jelentette ki a főpolgármester. A 20 milliárd forintos nagyságrendű árvízvédelmi beruházásról emellett úgy fogalmazott: „nem szeretnénk vállalni, merthogy felépítünk egy drága védművet, és hetven hektáron a világon minden védtelen marad.”

A III. kerület javaslatáról szólva, amely szerint ugyancsak a part mentén, de a magántelkek kerítésének a nyomvonalában lenne a védmű, 6-8 méterrel feljebb, mint a jelenleg tervezett, Tarlós István elmondta: az érintett 80 magántelekből 8-10 métert el kellene venni, és ennek a költségesebb és időveszteséggel járó változatnak akkor lenne értelme, ha a civilek is elfogadnák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.