Rongálás miatt nyomoznak Őcsényben

A panziótulajdonosnak ma kell bemennie a szekszárdi rendőrségre.

Vég Márton
2017. 10. 05. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem sikerült kiderítenie a rendőrségnek, hogy ki vagy kik rongálták meg annak az őcsényi panziótulajdonosnak az autóját, aki néhány napra menekült családokat, gyerekeket fogadott volna be a szálláshelyre.

– Az ügyben bejelentés érkezett a rendőrségre, mert Őcsényben szeptember 25-én az esti órákban megrongáltak két utcán parkoló járművet. A szekszárdi rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte lapunkkal Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Úgy tudjuk, hogy Fenyvesi Zoltán panziótulajdonosnak ma kell bemennie a szekszárdi rendőrségre az ügy miatt.

Ismeretes, a miniszterelnök megértőn nyilatkozott az Őcsényben történtekről. Orbán Viktor egyebek mellett azt mondta, „nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” a helyiek. Fenyvesi Zoltán szerint a miniszterelnök bűnpártoló – erről a Hír TV-nek adott interjúban beszélt. – Nem tudni, hogy milyen következmények lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek – mondta a vállalkozó.

lemondott Fülöp János polgármester helyett kedd óta hivatalosan Kozma Zoltánné alpolgármester az ügyvezetője Őcsénynek. Ő szervezte a menekültellenes falugyűlést. Úgy tudjuk, hogy ma rendkívüli képviselő-testületi ülést tartanak, ennek témáját azonban nem sikerült megtudni a szerdán egész nap elérhetetlen Kozma Zoltánnétól. Az időközi polgármester-választás december 17-én lesz, de egyelőre nem tolonganak a jelentkezők a posztra.

Bogdán László, Cserdi cigány polgármestere a Hír TV-ben felajánlást tett, miszerint a faluban szívesen látják az Őcsényben nem fogadott menekülteket is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.