Schmidt Máriáék megvették a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-t

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja nem tudja, hogy mennyibe kerülhetett a részvények felvásárlása.

MN
2017. 10. 29. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Mária vasárnap este megvette Horváth Lászlótól a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF) lévő tulajdonrészét, ezzel Orbán Viktor tanácsadója véglegesen  többségi befolyást szerzett a cégben. A Terror Háza Múzeum főigazgatója összesen hárommillió részvényt vásárolt.

Horváth László a LAC Holding tulajdonosaként ismert, akinek agrárérdekeltségei is vannak.

A ügylet egyik érdekessége, hogy a felvásárló cég egyik tulajdonosa Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja. Ungárt elértük telefonon, de azt közölte portálunkkal, hogy „nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása”.

Schmidt Mária legutóbb 45,26-ról 71,55 százalékra növelte részesedését, mellette Ungár Anna és Ungár Péter is növelte tulajdoni hányadát a családi cégben lévő tulajdonuk miatt 

Korábban a PIÓ-21 Kft., melyben Schmidt Máriának, az 1956-os emlékévért felelős kormánybiztosnak 50 százalékot meghaladó mértékű szavazati joga van, megvásárolta a svájci BFIN Asset Management AG részvényeinek 100 százalékát, így akkor 6 792 915 darab törzsrészvénye lett. Ezzel a kft. szavazati jogainak mértéke az 50 és 75 százalékos küszöbértéket is átlépte, és elérte a 76,92 százalékot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.