Simonka Györgynek követője akadt a parlamentben

Hadházy Ákos elképesztő azonosságokat és összefonódásokat talált több cég- és civil szervezeti hálózat között.

MN
2017. 10. 26. 19:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyreigazítás. Valótlanul híreszteltük, hogy két, Varga Gáborhoz köthető kft is felvett 40-40 millió támogatást ugyanarra a bikácsi nyúltelepre. Az érintettek elnézését kérjük.

Elképesztő azonosságok és összefonódások vannak a fideszes Simonka Györgyhöz, illetve a szintén fideszes Varga Gáborhoz köthető cég- és civil szervezeti hálózat között – jelentette ki Hadházy Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a két politikushoz (akik egyébként egymás mellett ülnek az Országgyűlésben) köthető vállalkozások és szervezetek egymástól több száz kilométerre működnek, azok mégis több esetben mintha tükörképei lennének egymásnak, illetve akár kereszttulajdonlással is összeérnek. Az LMP politikusa szerint a két kormánypárti képviselő tucatnyi társaságot és alapítványt hozott létre nagyrészt családtagjaikon keresztül, amelyekkel százmillió forint nagyságrendben hívtak le uniós pénzeket. Hadházy szerint a projektek hasznossága minimum megkérdőjelezhető. A politikus szerint két, Varga Gáborhoz köthető kft. is felvett 40-40 millió forint támogatást ugyanarra a bikácsi nyúltelepre.

Hadházy Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, több – a két politikushoz köthető – céggel kapcsolatban is azt kérdezte, hogy tevékenységük miatt zajlik-e nyomozás. A válaszból annyi derült ki, hogy az ügyészség egyes cégek működése miatt valóban folytat büntetőeljárást.

Polt Péter egy korábbi válaszában közölte, hogy összesen 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az unió költségvetésének a Magyar Termés TÉSZ Kft., vagyis az a társaság, amelyik Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjének tulajdonában van. Az is kiderült, hogy a csaknem egymilliárd forint kárt eddig nem térítette meg senki, s az összeg a nyomozás során akár emelkedhet is. A Központi Nyomozó Főügyészség egyébként költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást Simonka rokonainak és cégeinek érintettségével. A képviselőt viszont védi a mentelmi joga. Simonka kapcsán Kósa Lajos korábban azt mondta, hogy választókerületi elnökként készül a választási kampányra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.