Szájer: Nem hasonlítottam Orbán Viktort Jon Snow-hoz

Az EP-képviselő a Hír TV-nek cáfolta korábban, hogy a menekülteket a holtak seregéhez hasonlította volna.

Lakner Dávid
2017. 10. 30. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben is cáfolta Szájer József, hogy a menekülteket a holtak seregéhez, Orbán Viktort pedig Jon Snow-hoz hasonlította volna. A Hvg.hu vasárnap reggel számolt be róla: a Trónok harcából vette egyik példáját a fideszes EP-képviselő. A politikus egy egri fórumon említette a Holtak seregét, ami ellen szerinte mindannyiunknak össze kell fognunk.

„Amit a Hvg írt és a számba adott, az hazugság” – jelentette ki egy vasárnapi eseményen a Hír TV kérdésére Szájer József. A képviselő kijelentette, az ötödik fórumát tartja már, és gyakorlatilag mindenhol elmondta a véleményét.

honlapján vasárnap megjelent közleményben aztán hosszabban is részletezte álláspontját a politikus. Kijelentette, soha, így az egri fórumon sem hasonlította a bevándorlókat az élő halottakhoz, és még akkor is tiltakozott volna, ha mástól hall ilyet. Szájer elmondása szerint politikusként mindig arra törekedett, hogy a beszéde világos és egyenes legyen.

Szájer kifejtette azt is: három-négy másik sajtóorgánum is részt vett a fórumon, de egyik sem tudósított hasonlóról. „Az egri fórumon a Trónok harca című amerikai filmre annak kapcsán utaltam, hogy Soros György évi egymilliós betelepítési tervével szemben a visegrádi országok félretették vitáikat és egységesen ellenálltak, amint azt a Hét Királyság is megkísérelte Jon Snow vezetésével az északi fenyegetés hatására. Ennek kapcsán a tudósítással ellentétben nem sértettem meg senki emberi méltóságát, nem hasonlítottam a bevándorlókat zombikhoz és nem hasonlítottam Orbán Viktort sem Jon Snow-hoz” – zárta közleményét a kormánypárti képviselő. 

A Hvg.hu egyébként azt is írta, hogy Szájer felült egy álhírnek, amiről szintén az egri fórumon kérdezték. Egy néző arra volt kíváncsi: mit szól hozzá, hogy az osztrák választáson győztes Sebastian Kurz betilthatja Soros György szervezetét az országban. Bár a hír hamisnak bizonyult, úgy tűnt, ha igaz lenne, a képviselő nem bánná: „nem hallottam erről, de ha ez így van, annak nagyon örülök” – mondta a Hvg.hu szerint a politikus. 

A lap szerint Szájer üzent a görögöknek is. „Ha a perzsákkal szemben tudtak védekezni ötezer évvel ezelőtt, ne mondják, hogy nem tudják a menekülteket visszafordítani a tengeren” – jegyezte meg az EP-képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.