Szél Bernadett: Hatalmi kufárkodás helyett új kezdetet ígérünk

Az LMP számára nincs másodrendű, kirekesztett állampolgár – mondta Debrecenben a párt kormányfőjelöltje.

Koncz Tamás
2017. 10. 23. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„1956 emléke kötelez bennünket arra, hogy vigyázzuk és óvjuk a szabadságunkat, és őrizzük meg a függetlenségünket” – hangsúlyozta Szél Bernadett az LMP Debrecenben tartott megemlékezésén.

A miniszterelnök-jelölt előadásában már a jövő évi választásra készítette fel hallgatóságát – szerinte a szabadság azt is jelenti, hogy az LMP megszabadul majd az elmúlt huszonhét év „szektás” bal- és jobboldali berendezkedésétől, és felszámolja hatalomközpontú politikai szemléletet.

„Ne engedjük, hogy azok a politikai szereplők, akik sportot űznek abból, hogy meggyalázzák 1956 emlékét, továbbra is szerepet kapjanak politikai életünkben! És azt sem engedjük, hogy politikusok és háttérembereik féktelen mohóságukban és gátlástalanságukban kiszolgáltatottá, a keleti szél játékává züllesszék szeretett hazánkat” – mondta az LMP társelnöke.

Szél Bernadett később konkrétabban is megfogalmazta, mitől akar leginkább szabadulni: a „Magyarország függetlenségét veszélyeztető” orosz befolyástól és az oligarchák háttérmunkájától.

A politikus szerint a magyarok tehetségére alapozva Közép-Európa Svájca is lehetne hazánk, de ezt az elnyomás hatása alatt nem lehet megvalósítani. Épp ezért a kormányfőjelölt emberléptékű politikát ígért, amely nem akarja jobban tudni, hogy mire van szüksége a polgároknak, a hatalomra pedig eszközként, és nem célként tekint majd.

Szél Bernadett egy új társadalmi egyezség lehetőségét is felvetette beszédében: mint fogalmazott, nincs több kizárás, nincs több megbélyegzés, nincsenek másodrendű állampolgárok. „Mindenkinek megadjuk az esélyt, hogy többre legyen képes – így lesz Magyarország is több és jobb” – jelentette ki a debreceni rendezvényen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.