Szerződést bontott a KFC az agresszív őr cégével

Az étteremlánc belső vizsgálat után szakított a társasággal, a konfliktusban érintett műszakvezetőt nem rúgták ki.

Koncz Tamás
2017. 10. 20. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belső vizsgálatot folytatott a Kentucky Fried Chicken Szabó Zoltán indexes újságíró megverésével kapcsolatban, és szerződést bontottak a verekedős őrt foglalkoztató biztonsági őr cégével – ezt a gyorsétteremlánc maga jelentette be Facebook-oldalán

Hozzáteszik azt is, hogy a konfliktusban csak szóban részt vevő műszakvevő írásbeli figyelmeztetést kapott: „nem láthatja el a pozíciójához tartozó feladatait, amíg nem teljesíti a számára előírt képzési programokat.

A KFC hozzáteszi, munkatársai pénteken találkoztak a sérülést szenvedett vendégükkel, akitől személyesen is bocsánatot kértek. Megállapodtak vele abban is, hogy a vállalat a „társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségével összhangban” támogatást biztosít a Szabó Zoltán által megjelölt szervezeteknek.

Mint a Magyar Nemzet is beszámolt róla, az újságírót vasárnap este a KFC fővárosi, Király utcai gyorséttermében érte támadás, azután, hogy összeszólalkozott a műszakvezetővel és a panaszkönyvet kérte eredménytelenül. A vitának az vetett véget, hogy az őr kiráncigálta Szabót az étterem bejárata elé, ahol véresre verte, az sem érdekelte, hogy az újságíró mobiljával is rögzíti a történteket.

Azt már később a 24.hu szúrta ki, hogy az őr egy furcsa cég alkalmazottja volt: a férfi az RC. Security logójával ellátott pólót viselt, ám azonosító kártyáján egy kisebb cég, a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt.

A RC. Security az őrzésvédelmi piac egyik jelentős szereplője, a honlapjára kitett referencialistáján nagy építőcégek és kereskedelmi hálózatok is szerepelnek. A hazai piacon viszont nem ritka, hogy a nagyobb őrzőcégek alvállalkozóknak adják ki a munkát, a portál szerint így kerülhetett a képbe a Genertest Magyarország Kft. is.

A Genertest Magyarország Kft.-ről a 24.hu azt írja, a cég

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.