Tarlós: Érthetetlen a III. kerület döntése

Szerinte ez nemcsak barátságtalan, de inkorrekt is a többi 16 kerületi fideszes polgármesterrel és a főpolgármesterrel szemben.

MTI
2017. 10. 03. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester kedden az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta: a III. kerületi képviselő-testület és Bús Balázs (Fidesz–KDNP) polgármester akciója, valamint az azt követő kommunikáció érthetetlen.

Tarlós István azt mondta: ez nemcsak barátságtalan, de inkorrekt is a többi 16 kerületi fideszes polgármesterrel és a főpolgármesterrel szemben.

Felidézte: a Fővárosi Közgyűlésben támogatták Bús Balázsnak a tanulmánytervre vonatkozó javaslatát, továbbá az óbudai polgármester sem támogatta a Lányi András író, filozófus által készíttetett, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és megszavazta, hogy a Nánási út–Királyok útja, valamint a Duna-part közötti, hetvenhektáros területet meg kell védeni.

Tarlós István elmondta azt is, csak akkor van értelme, hogy a parton egy drágább védművet építsenek magánterületeken, ha a civilek ezt a változatot elfogadják.

Az óbudai képviselő-testületi határozatot követő vasárnapi tüntetésen kiderült, „szó nincs arról”, hogy a civilek elfogadnák. A vita tárgya továbbra is az, hogy a Nánási út–Királyok útja nyomvonalon vagy a parton épüljön védmű – tette hozzá.

Tarlós István megjegyezte azt is, hogy a III. kerület éppúgy elutasította a Nánási úti nyomvonalat, mint a főváros.

A főpolgármester kifejtette: a kerítések nyomvonalában haladó védmű ugyanúgy parti lenne, mint a Dunához hat-nyolc méterrel közelebbi. Mindkettő megvédené a Nánási út–Királyok útja és a Duna-part közötti, hetvenhektáros területet.

A kerítések nyomvonalában haladó védmű sokkal drágább lenne, magántelkeken vezetne, és a tulajdonosok a kártalanítás mértékén „bármeddig elpereskedhetnek” – mondta Tarlós István, rámutatva: a védmű a számítások szerint több mint hárommilliárd forinttal kerülne többe, mint amelyet hat méterrel lejjebb terveztek.

A főpolgármester közölte, várhatóan egy-két hónapon belül elkészül a tanulmányterv.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.