Tarlós István letiltotta a migránsokról Földi Lászlót

Fővárosi tanácsadóként többet nem nyilatkozhat bevándorlási ügyekben a biztonságpolitikai szakértő.

MN
2017. 10. 11. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg tanácsadó a Fővárosi Önkormányzatnál, addig soha többet nem nyilatkozhat migránsügyben Földi László – mondta az Azonnali kérdésére Tarlós István főpolgármester a szerdai budapestinfón.

Földi azért került reflektorfénybe néhány napja, mert az Echo TV műsorában menekülteket és migránsokat segítő civilek likvidálásáról elmélkedett: szerinte a menekültválság háború, és ilyenkor háborús törvények érvényesek, a szabotőröket és embercsempészeket pedig ki lehet ilyenkor végezni.

Tarlós István állította, nem kellemetlen számára a Földi Lászlóval kapcsolatban feltett kérdés, de azt is hangsúlyozta, hogy a tanácsadónak van munkaköri leírása, ez alapján neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata, és nem ezért kapja a fizetését sem.

A főpolgármester azt nem akarta részletezni, hogy migránsügyben miben ad és miben nem ad igazat Földinek, azt viszont leszögezte, hogy ezeket a kijelentéseit nem a fővárosi főtanácsadói minőségében tette, hanem mint egykori biztonságpolitikai szakértő. 

Földi László megszólalása talán az eddigi legdurvább civilellenes kirohanás, azonban így is csak egy a hasonló nyilatkozatok sorában: korábban Völner Pál államtitkár fejtette ki, hogy aki ellenzi a civilek megbélyegzését szolgáló törvényt, az idegen érdekeket szolgál ki, Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadó szerint pedig pedig embercsempészek cinkosainak nevezte a tengerből menekültek ezreit kimentő civil csoportokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.