Tényleg nem volt diplomája, mégis pert nyert Hévíz fideszes polgármestere

Inkább a csalást emlegető DK-s képviselőket marasztalták el.

MN
2017. 10. 16. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság szerint Hévíz polgármestere nem jutott előnyhöz azzal, hogy egy pályázatban felsőfokú végzettségűként szerepelt, és inkább a csalást emlegető DK-s képviselőket marasztalták el – írja a 24.hu.

Felidézik, hogy egy 2008 októberében beadott keszthelyi önkormányzati pályázatban több helyen az szerepelt: Hévíz Fidesz–KDNP színekben induló későbbi (egyben jelenlegi) polgármesterének, Papp Gábornak felsőfokú végzettsége van, holott – hiányzó nyelvvizsgája miatt – valójában nincs. A pályázatot a város megnyerte, teljesítette, és a pályázat révén létrejött a Mentoriroda, amelynek irodavezetője Papp lett.

Papp Gábor polgármester pert indított az ügyről beszámoló blikkes újságíró és a két DK-s képviselő ellen rágalmazás miatt. A februári tárgyaláson elismerte, hogy a pályázatban szereplő, rá vonatkozó adatok az ő adatszolgáltatása alapján történtek. Azonban azt mondta: „Nem tudom megmondani, hogy miért szerepel itt is az, hogy a legmagasabb iskolai végzettségem főiskola. A pályázat megírására felelős osztály az illetékes”. A pályázatban egyébként több helyen is rögzítették, hogy Pappnak felsőfokú végzettsége van. Ezeken az iratokon szerepelt a leendő polgármester aláírása, ezt is megerősítette a bíróságon.

A Zaol.hu cikkében a polgármester egyébként azt nyilatkozta, az irodavezetői munkakör betöltésének (4 órában) nem volt feltétele a diploma. Az eredeti pályázati adatlapon és annak kitöltési útmutatóján valóban nem szerepel, hogy feltétel a felsőfokú végzettség, de az igen, hogy a projekt sikeres megvalósításához kiemelten fontos a megfelelő tapasztalattal rendelkező szakemberek aktív közreműködése.

A bírósághoz becsatolt iratokból az is kiderül, hogy Papp Gábor és felesége, aki szintén dolgozott a projektben, összesen mennyi pénzt vehetett fel. A 24.hu azt írja,

Papp Gábor, amint polgármesterré választották, lemondott az iroda vezetéséről.

A bíróság végül a két DK-s képviselőt bűnösnek mondta ki, és megrovásban részesítette. A vádlottak felmentésért, a polgármester súlyosításért folyamodott, pénzbüntetést szeretne elérni.

Papp Gábor egyébként az ügyről azt nyilatkozta: „Meg kell tisztítani a közéletet ezektől az emberektől, és felelősségre kell vonni őket, mert a társadalom egészét veszélyeztetik. Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.