Tizennyolc órát várt egy nő beteg édesapjával a sürgősségin

Sokan a földön fekve vártak az orvosokra a Jahn Ferenc kórházban.

MN
2017. 10. 30. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülbelül tizennyolc órát – 16 órától másnap délelőtt 10 óra 45 percig – várakozott egy nő beteg édesapjával az ellátásra a Jahn Ferenc kórház sürgősségi osztályán, mondta el az asszony az RTL Híradójának. A nő fotókat is készített arról, ahogy sokan a földön fekve vártak az orvosokra.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól az RTL Híradó megkeresésére azt írták, a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteg ellátását végzik, az orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében.

Később az RTL stábja rejtett kamerával ment el a kórházba, s a tudósítás szerint hiába voltak kevesen, órákig várakoztak a betegek.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a legtöbb kórházban mára általánossá vált, ezért béremelésre és fejlesztésekre van szükség. A Fidesz szóvivője pedig azt mondja: pont ez történik, 700 milliárdot fordítanak az egészségügy megújítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.