Több száz embert telepítenek ki Budán egy világháborús bomba miatt

A bombát a Krisztina téri plébánia udvarán találták.

MTI
2017. 10. 02. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz embernek kell ideiglenesen elhagynia otthonát Budapest I. kerületében hétfőn talált második világháborús bomba miatt.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, hogy a bombát a Krisztina téri plébánia udvarán találták, a plébániával összeépült Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium lábazatának szigetelésekor, mintegy másfél méter mélyen.

Körülbelül harminc lakóépületből kell embereket kikísérni, egyebek mellett a Krisztina körút 55.-ből 16, a Szent Gellért iskolából 40, egy másik oktatási intézményből 48, az idősek otthonából pedig mintegy száz embert visznek ki. Markovics azt is elmondta, hogy a környék lezárása este fél 7 és 7 óra között kezdődhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.