Vizsgálatot indít Marton László ügyében a Színművészeti Egyetem

A vizsgálat önkéntes alapon zajlik majd, és olyan egykori hallgatókat is érint, akik ma már a szakmában dolgoznak.

MN
2017. 10. 27. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az etikai bizottság összehívását kezdeményezte az intézményben a botrány kirobbanásáig tanító Marton László ügyében a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, M. Tóth Géza – írja az Index. Erről levélben tájékoztatták a diákokat, de M. Tóth a portál érdeklődésére megerősítette az információt. 

Az Index kérdésére a rektor azt nyilatkozta, hogy a vizsgálat önkéntes alapon zajlik majd, és olyan egykori hallgatókat is érint, akik ma már a szakmában dolgoznak, így arra számítanak, hogy hosszú lesz a folyamat, míg a lehető legtöbb érintettel beszélni tudnak.

Mint ismert, Sárosdi Lilla színésznő nemrégiben osztotta meg a nyilvánossággal, hogy Marton László 20 évvel ezelőtt zaklatta. Ezt követően kilenc másik áldozat is hasonló történettel állt elő, igaz, ők nem vállalták a nevüket. Marton végül tegnap bocsánatkérő közleményt adott ki

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.