Volner János is nyilvános vitára hívta Gulyás Gergelyt

Végre alkalom nyílik az érvek és ellenérvek érdemi ütköztetésére – fogalmazott.

MN
2017. 10. 05. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvános vitára hívta a Fidesz frakcióvezetőjét Volner János. Az ellenzéki párt frakcióvezetője Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében is beszámolt erről.

A Jobbik közleményben tudatta, hogy csütörtökön az alábbi levelet juttatta el Gulyás Gergelynek:

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

 

Őszinte örömömre szolgál, hogy képviselőcsoportjuk vezetőjének személyében történt változás a jelek szerint felfogásbéli változást is hozott, és Ön elődjével ellentétben, készséggel áll a nyilvános viták elé.

Meggyőződésem, hogy döntését a társadalom is üdvözli, hiszen így végre alkalom nyílik az érvek és ellenérvek érdemi és nyilvános ütköztetésére.

Nem kell Önnek különösebben taglalnom, hogy a Jobbik képviselői mindig is hívei voltak a nyilvános vitáknak, azonban eddig felhívásaink vagy kihívásaink nem találtak fogadókészséget az Önök soraiban.

Bizonyos vagyok ugyanakkor abban, hogy ha az MSZP frakcióvezetőjével nyitott az érdemi vitára, akkor még inkább nyitott lesz a kihívó erő, a Jobbik – amely lényegesen nagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkezik az MSZP-nél – frakcióvezetőjével is vitázni.

Kérem, fogadja el tehát kihívásomat, és vitassuk meg ketten a bevándorlás kérdéskörében fennálló álláspontunkat!

Budapest, 2017. október 4.

Várom mielőbbi megtisztelő válaszát, üdvözlettel:

 

Tisztelettel:

Volner János frakcióvezető

A Fidesz frakcióvezetője egyébként azt már jelezte: kész vitázni a bevándorlásról Tóth Bertalannal, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjével. Előzőleg Molnár Zsolt sajtótájékoztatón azt közölte: a schengeni határvédelemről, a bevándorlásról, a nemzeti konzultációról, „az ördögi Rogán-tervről és a nem létező Soros-tervről” nyilvános televíziós vitára hívja ki Gulyás Gergelyt, a Fidesz új frakcióvezetőjét és Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert.

Gulyás Gergely a Molnár Zsoltnak címzett válaszlevelében azt írta: „állunk rendelkezésre a bevándorlással kapcsolatos vitára”. A Fidesz frakcióvezetőjeként szívesen vitatkozik Tóth Bertalan szocialista frakcióvezetővel. Németh Szilárd, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke pedig örömmel vitázik a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökével – közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.