Medgyessy Péter: Csak Szél Bernadett győzheti le Orbán Viktort

Legalábbis a jelenlegi jelöltek közül. A politikus továbbra is azt mondja: össze kell fogni a Jobbikkal is.

Fokasz Oresztész
2017. 11. 07. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz valószínűleg a 2018-as választásokat is megnyeri, mert sok mindenre ráérez abból, ami a világban folyik – mondta Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök az Indexnek adott interjújában. A politikus ilyen ráérzésnek gondolja a migrációs válság kezelését vagy a közmunkaprogramot. Kijelentette, hogy a határkerítést ő is megépíttette volna, ha ő a kormányfő.

Az ellenzékről viszont nincs túl jó véleménnyel Medgyessy, szerinte nem nyújt valódi alternatívát, az MSZP-s vezetőket is középszerűnek látja. A jelenlegi „kínálatból” egyetlen személyt említ, aki legyőzhetné Orbánt: Szél Bernadettet, az LMP jelöltjét. Őt nyitott embernek, megnyerő személyiségnek gondolja, aki friss levegőt tudna hozni. Hozzátette: Magyarországra ráférne, hogy egy nő vezesse.

Medgyessy Péter kijelentette még, hogy

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.