Megkezdődött a 3-as metróvonal felújítása

Hétvégén a teljes vonalon pótlóbuszok járnak.

MN
2017. 11. 04. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a 3-as metró vonalának felújítása miatti metrópótlás: szombaton és vasárnap egész nap pótlóbuszok közlekednek a teljes vonalon. Munkanapokon az első hajnali járatindulástól 20 óra 30 percig rövidített útvonalon, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár a metró. Munkanapokon 20 óra 30 perc után a teljes vonalon pótlóbusz szállítja az utasokat.

Az Újpest-központ és a Lehel tér közötti utazásra a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elsősorban a metrópótló autóbuszokat ajánlja, továbbá a metrópótlásban is részt vevő, a Lehel térig közlekedő 12M és 14M villamost, valamint a metró egyes állomásait érintő, ám a megnövekedő forgalmú Váci utat elkerülő buszjáratokat, például a 30-ast. A metró és a metrópótló busz vagy villamos közötti átszálláskor nem kell új jegyet érvényesíteni.

A BKK honlapja egyébként térségekre bontva nyújt utazási ajánlatokat a belváros minél gyorsabb megközelítésére. Egyes pótlóbuszokkal nem Újpest-központig, hanem egészen az Árpád Üzletházig lehet utazni. A pótlóbuszok a csúcsidőben átlagosan negyvenöt másodpercenként indulnak majd.

A naponta félmillió utast szállító 3-as metróvonal felújítása több ütemben zajlik, és várhatóan három évig tart. A középső (Lehel tér – Nagyvárad tér) és a déli (Nagyvárad tér – Kőbánya-Kispest) szakasz felújításának indulásáról még nem született döntés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.