88 milliárd: Orbán Viktor felekezete, a reformátusok kapták a legtöbbet

Kiderültek az újabb, több mint 190 milliárd forintos kormányzati osztogatás részletei.

MN
2017. 12. 28. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb kedvezményezettek az egyházak, amelyek az összeg felét fordíthatják – a kormányhatározatban nem részletezett – közösségi célú programjaikra és beruházásaikra.

A 88 milliárd forintból több mint 55 milliárd Orbán Viktor felekezetéhez, azaz a reformátusokhoz kerül.

A határon túlra adott 33 milliárd forintnyi közpénzből is a miniszterelnök egyháza részesedett a leginkább. Az Erdélyi Református Egyházkerület 26 milliárd forintot kap az összegből, amelyet programfinanszírozásra, eszközbeszerzésre és ingatlanberuházásra fordíthat.

Az egyházkerületet az Orbán Viktor bizalmasaként számontartott Kató Béla püspök vezeti. A maradékon főként kulturális és egyházi szervezetek osztoztak. Egy, a Magyar Közlönyben megjelent másik rendelet a 33 milliárd forinton felül 1,5 milliárd forintot juttat az erdélyi netes sajtónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.