A DK önálló listát indít, és Gyurcsány vezeti majd

Ha az egyéni körzetekről sikerül megállapodni, „Orbán csomagolhat” – mondta Gréczy Zsolt.

MN
2017. 12. 15. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előző nap Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl, azt mondta, a DK tartozik a választóknak annyival, hogy elmondja, miért nem akar a közös listán részt venni, holott a párt megalakulása óta a legszorosabb baloldali összefogásról beszél. „Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy méltányolni tudjuk egyes pártok részérdekeit” – jegyezte meg.

Gréczy Zsolt szerint választási győzelemre van esély, ehhez a 106 egyéni körzetben kellene „nagyon gyorsan” megállapodniuk a pártoknak. Hozzátette: Karácsony Gergely éveken át a külön listát képviselte.

A DK-szóvivő úgy fogalmazott, ha az egyéni körzetekről sikerül megállapodni, 60-70-et nyerhetne meg az ellenzék, és ebben az esetben „Orbán csomagolhat” – írja az MTI.

Molnár Gyula MSZP-elnök csütörtökön az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy politikai értelemben már eldőlt, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az ő miniszterelnök-jelöltjük is. Megerősítették: közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös kormányfőjelölt a céljuk.

Karácsony Gergely korábban lapunknak adott interjújában közölte: „Ha a DK-nak csak az a problémája, hogy nem akar közös listán szerepelni, akkor nem kell engem bírálni, én sem jellemzem Gyurcsány Ferencet, pedig lehetne rajta fogást találni. Ha pedig az a bajuk, hogy én vagyok a jelölt, akkor mondjanak mást, aki alkalmasabb.”

Itt az Együtt javaslata:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.