A Fidesz elmondta, hogy mit kér és vár a Jobbiktól

A Jobbik eltévesztette a házszámot – így reagált Hidvéghi Balázs az ellenzéki párt péntek esti demonstrációjára.

MN
2017. 12. 16. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik eltévesztette a házszámot – így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója az ellenzéki párt péntek esti demonstrációjára. A Jobbik a Fidesz Lendvay utcai székházánál tüntetett az Állami Számvevőszéktől kapott bírsága miatt, amelyet szerinte a kormánypárt megrendelésére szabtak ki – olvasható a Hír TV honlapján.

Hidvéghi Balázs leszögezte: a Jobbiknak egy független állami intézménnyel van vitája, nem a Fidesszel.

A Hír TV kérdezte arról is, hogy a Fidesz a korábbi években kapott-e Simicska Lajos cégeitől kedvezményt a hirdetéseire, ám a szóvivő nem adott egyértelmű választ.

– Hirdettek kedvezményesen akár oszlopon, akár plakáton bármikor?

– Minden alkalommal a hatályos törvényeknek megfelelően jártunk el, azoknak megfelelően hirdettünk.

– Ezt senki nem vitatja.

– Ez a válaszom a kérdésére.

– Igennel vagy nemmel tud válaszolni? Kaptak valaha kedvezményt?

– Korábbi kampányköltéseinknek a részletei nincsenek előttem. Azonban ami lényeges ebben a kérdésben, az az, hogy a törvényeknek megfelelően elszámoltunk-e ezekkel, és az ellenőrzés törvényesnek találta-e. S azt mondhatom önnek, hogy minden korábbi kampányköltésünkkel elszámoltunk, a hatóság megvizsgálta őket, és törvényesnek találta. Ez a lényeg. Ugyanezt kérjük és várjuk el a Jobbiktól is.

Saját honlapján tette közzé a Jobbik az Állami Számvevőszék jelentéstervezetét, amely alapján összesen több mint 660 millió forintos bírságra és támogatásmegvonásra számíthat. A jelentés eleve nem túl hosszú, mellékletekkel és borítólapokkal együtt is csak huszonhat, lazán nyomtatott oldal, de a tartalmában több furcsaság van.

„Orbán Viktor a múlt embere, hatalmi arroganciája azt mutatja, hogy fél. Mi viszont nem félünk, és leválthatjuk: a demokrácia összefogással megmenthető” – ez volt a Jobbik pénteki fáklyás tüntetésének legfőbb üzenete, amit az ÁSZ-jelentés miatt tartott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.