A hármas ikrek felnőttkoráig gyűjtenének

Még az ünnepek előtt átadják az édesanyát elveszítő családnak az eddig összejött pénzt, de a gyűjtés nem áll le.

Hutter Marianna
2017. 12. 19. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még karácsonyig átadják a feleségét a szülést követően elvesztő, újszülött hármas ikrekkel magára maradt édesapának gyűjtött teljes összeget – tudta meg a Magyar Nemzet az akciót szervező Tündérkör Alapítványtól. Tóth Ferenc kurátor hangsúlyozta: az adományok átadása után sem áll le a gyűjtés, a későbbiekben is lehet segíteni a családot. Ennek céljából külön felületet terveznek indítanak honlapjukon, hogy ha valakinek néhány év múlva eszébe jut, hogy hogy van a család, akkor is tudjon segíteni. Az alapítvány egyébként azt szeretné, ha a gyerekek 18 éves koráig bármikor lehetne részükre utalni. A gyűjtés hétfőn 24 millió forintnál járt, és ez az összeg kedden is tovább nőtt „korrekt mértékben”.

Mint ismert, az érintett 29 éves édesapa, Fábián Tamás közösségi oldalán arról írt: kérésére a Tündérkör Alapítványon keresztül várják a pénzbeli segítséget, de a mindennapokhoz szükséges eszközöket – pelenka, popsitörlő, mosószer, öblítő, tisztálkodási szerek – is gyűjtenek. A megrendült édesapa a Cívishír megkeresésére telefonon elmondta, hogy feleségével, Nikolett-tel évek óta sikertelenül próbálkoztak a gyermekvállalással. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd három megtermékenyített petesejtet ültettek Nikolett méhébe, mindhárom pici meg is maradt.

Az eset kapcsán a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleményt küldött a portálnak, ebben azt írták: mindhárom magzat jó állapotban született, 1300 és 1600 gramm közötti tömeggel. Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A klinikai központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, ám a komplex ellátás ellenére elvesztették az asszonyt.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.