A Határ utcában talicskázta a fát Németh Szilárd

Emellett ételt osztott és menőautót adott át – sűrű huszonnégy órán lehet túl a rezsibiztos.

MN
2017. 12. 21. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rászoruló időseknek osztott tűzifát a csepeli önkormányzat és az Ökumenikus Segélyszervezet szerdán. A Határ utcában lakó, hetvenhárom éves Szederkényi Nándornénak vittek 14 mázsa fát, amelyet személyesen Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek adtak át és hordtak be az idős asszony udvarán található fészerbe – derül ki az önkormányzat honlapján megjelent beszámolóból. A közzétett fotókról az is kiderül, hogy Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke is jelen volt, aki – mint a Magyar Nemzetben Lukács Csaba először megírta – Filozófus fedőnevű ügynökként tevékenykedett az előző rendszerben.

Az idős nő beteg lányával él együtt egy családi házban, ahol fával fűtenek. Korábban a Csepel Művekben dolgozott, ahonnan 1984-ben ment nyugdíjba, mert leszázalékolták. Németh Szilárd elmondta: az új csepeli önkormányzat 2010 végén döntött arról, hogy a kivágott fákat nem hagyják kárba veszni, hanem felaprítják, és szétosztják őket a szükséget szenvedő igénylőknek.

A rezsibiztos Facebook-oldalán közzétett bejegyzéseiből egyébként kiderül, hogy sűrű huszonnégy órát tudhat maga mögött: szerdán – szintén az Ökumenikus Segélyszervezettel – ételt osztott, csütörtökön pedig új mentőautót adott át Csepelen. Mindkét alkalommal ott volt Borbély Lénárd is.

Mindezek mellett pedig arra is volt energiája, hogy Facebook-oldalán boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánjon a csepelieknek és a soroksáriaknak. „2017 legnagyobb eredmények tartom, hogy sok – tőlünk jóval gazdagabb és fejlettebbnek mondott – európai várossal ellentétben mi, magyarok, budapestiek, csepeliek és soroksáriak nyugalomban, biztonságban készülhetünk az adventben, és békében, szeretetben ünnepelhetjük Megváltónk születését! Egy ország életében ez a legfontosabb: biztonságban tudni családunkat, szeretteinket, megvallani hitünket, megőrizni önmagunkat” – írta Németh Szilárd.

Több fideszes politikus is adományozással kötötte össze a kampányolást az adventi időszakban. A VII. kerület fideszes alpolgármestere a rászorulóknak osztogatott tojások dobozára ráírta a saját és a pártja nevét. Rétvári Bence államtitkár pedig burgonyát és kenőmájast osztott Vácott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.