A Jobbik fel van készülve a provokátorokra

A Fidesz megpróbálhat majd „nem éppen pozitív” képeket bemutatni – mondta Szilágyi György.

MN
2017. 12. 15. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békés tüntetésre számít a Jobbik, de azt nem zárja ki, hogy a tömegben kormánypárti provokátorok is megjelenhetnek – erről beszélt Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Hír TV Reggeli járat című műsorában.

Úgy véli, a Fidesz megpróbálhat majd „nem éppen pozitív” képeket bemutatni, és ehhez fölhasználja majd „azt a sajtót és médiát, amelyet már nagyrészt ural ebben az országban”. Mint mondta, megpróbálják megakadályozni a provokációkat.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője csütörtökön a Hír TV Egyenesen című műsorában ugyancsak azt mondta: fel vannak készülve arra, hogy a Fidesz provokátorokat küld majd a tüntetésre. Ez a demonstráció nem a Jobbikról szól, hanem a szabad választásról, a demokráciáról és a rendszer lebontásáról, ami lényegében Magyarországon lassan minden embernek elemi érdeke – jelentette ki a politikus.

Az Állami Számvevőszék döntésével kapcsolatban azt mondta, ordít róla, hogy politikai parancsra született, és szerinte Vona Gábor nyílt levele „egyértelműen és jól alátámaszthatóan fogalmaz”.

Ismeretes, múlt héten derült ki, hogy az Állami Számvevőszék mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső cech 662 millió forintra rúg.

A párt szerint politikai megrendelésre dolgozik, a kormány szerint viszont elfogulatlan az Állami Számvevőszék. Az ellenőrző szerv szerint a Fideszt azért nem büntették a 2014-es kampány után tiltott pártfinanszírozás miatt, mert senki nem küldött nekik erről bizonyítékot.

Az ellenzéki párt pénteken 17 órától fáklyás felvonulást rendez a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházához, hogy „az orbáni önkény”, vagyis a pártra kiszabott bírság ellen tiltakozzon. Mint megírtuk, szokatlan módon más ellenzéki pártok és egyéb közszereplők is csatlakoztak a demonstrációhoz.

A BKK közölte, hogy péntek délután több járat közlekedése is módosul a demonstráció miatt.

A közlemény szerint a 70-es, a 75-ös, a 76-es és a 78-as trolibusz, a 4-es és a 6-os villamos, valamint a 15-ös, a 16-os, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as a 105-ös és a 115-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik pénteken 16 óra 30 perc és várhatóan 19 óra 30 perc között.

A demonstrációt a XIV. kerületi Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Szondi utca, illetve a Gundel Károly út közötti szakasz lezárásával tartják majd. Várhatóan 13 órától a Lendvay utca torkolatában a buszsáv és egy forgalmi sáv lezárásával színpadot építenek, 15 óra és 19 óra között a Szondi utcát is lezárják a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között.

A rendezvény résztvevői 16 óra 30 perctől várhatóan 18 óra 15 percig a Lendvay utcában demonstrálnak, majd a Dózsa György út – Andrássy út – József Attila utca – Széchényi István tér – Apáczai Csere János utca útvonalon vonulnak. Az útvonalon hosszirányban teljes, keresztirányban a vonulás idején várhatóan 20-30 perces szakaszos útlezárás várható – írja az MTI.

Átlépte a 4000 fős határt a Jobbik választáson való indulását pénzzel támogatók száma a közösségi adományozási kampány hetedik napján – írta a lapunkhoz eljuttatott közleményben Szabó Gábor pártigazgató. Hozzátette, hogy csütörtök estig 4041 ember fizetett be támogatást a Jobbik bankszámlájára, összesen 34 997 232 forint értékben. 

„Hálásan köszönjük minden adományozónak azt az áldozatot, amelyet a magyar szabadság és demokrácia megvédéséért hoztak. A Jobbik minden, a magyar szabadságot és a demokratikus berendezkedést féltő honfitársát hívja a december 15-e 17 órára Budapestre, a Fidesz Lendvay utcai székháza elé szervezett tüntetésre” – fűzte hozzá. A demonstráción támogatói csekkeket osztanak, és helyszíni befizetéssel is lehet csatlakozni az adományozási kampányhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.