A kormány év végi pénzosztásából a régi zene sem maradhat ki

Az MMA elnöke által vezetett zenekar 190 millió forintot kapott.

MN
2017. 12. 29. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány szokásos év végi pénzosztásából nemcsak az egyházak, a sportfejlesztések és a honvédség részesül, de a lovaknak szánt wellnessközponton kívül vezetőink a kultúrát is kedvelik, ezen belül a régi zenét, ezért 190 millió forintot kapott az 1990-ben alapított Purcell kórus és Orfeo zenekar, amelyben az alapító-karmester az a Vashegyi György, aki októberben lett a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

Vashegyi novemberben nyilatkozott a Hvg.hu-nak: „Én aztán minden tízezer forintnak tudom a helyét, miután az utóbbi negyed században a Purcell kórus és az Orfeo zenekar kapta a hazai jelentős komolyzenei együttesek közül messze a legkevesebb állami támogatást! Jó hasznát veszem a tapasztalatnak, hiszen eddig a semmiből csináltunk valamit: valamiből azért könnyebb továbbépítkezni”.

Mint korábban írtuk, az év végi kulturális támogatások elosztásánál kitüntetett volt Orbán János Dénes alapítványa, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft., amelynek 1,4 milliárd forintot szántak a 8 milliárdos teljes keretből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.