A Liberálisok tovább küzdenek a kannabisz legalizációjáért

Hiába akadályozza az állam, ők nem adják fel, népszavazást akarnak kicsikarni.

MN
2017. 12. 15. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) továbbra is akadályozza a Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezését a kannabisz legalizálásával, dekriminalizálásával és orvosi felhasználásával kapcsolatban – írták közleményükben, miután a testület ma az ENSZ kábítószer-egyezményére hivatkozva tagadta meg a Liberálisok aláírásgyűjtő-kezdeményezését. Eközben már évek óta több ENSZ-tagállamban is részben legális vagy dekriminalizált a kannabisz fogyasztása – érvel a párt.

Ezért elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány „a beteg emberek gyógyulását akadályozza a kannabisz orvosi célú felhasználásának elutasításával. A modern egészségügyben a kannabiszt előszeretettel használják görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású szerként. Számos krónikus betegséget mellékhatások nélkül gyógyít” – írják. Majd azt állítják, minden egészségügyi szakember egyetért abban, hogy a kannabisz használata nem jelent nagyobb egészségügyi kockázatot, mint a dohány- vagy az alkoholfogyasztás. Szerintük az NVB elutasításának politikai oka van. Ők azonban addig nyújtják be kérdéseiket az NVB-nek, amíg jóvá nem hagyják a népszavazást.

Azt ígérik, Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón ad részletes tájékoztatást a további lépésekkel kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.