A polgári értékrendet hozná vissza, és elszámoltatna Vona Gábor

A Jobbik elnöke a 1998 és 2002 közötti időszakot tekinti etalonnak. Kormányra kerülve első intézkedésük lenne az elszámoltatás.

MN
2017. 12. 28. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgári értékrendet szeretné visszahozni Vona Gábor szerint a Jobbik, kiegészítve a problémák 21. századi megoldásával. Erről a Lánchíd Rádió évértékelő műsorában beszélt a párt elnöke és kormányfőjelöltje. Vona szerint azok a lehetőségek, amelyeket az etalonnak tekinthető 1998 és 2002 közötti időszakban lehetett látni, teljes mértékben elillantak. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje úgy látja, ezekből a polgári értékből táplálkozik ma is a Fidesz-szavazók ragaszkodása, csakhogy a 2017-es Orbán Viktor már rég nem ugyanaz az ember, mint az első polgári kormány miniszterelnöke.

Vona Gábor beszélt arról a dilemmáról is, ami a Jobbik néppártosodását előzte meg. A pártelnök szerint nem volt más választás, mint hogy a politikai közösség átlépjen a 2010-es időszak után a 21. századba.

A Jobbik elnöke elmondta azt is, hogy kormányra kerülésük első intézkedése nem lesz más, mint az elszámoltatás. A politikus hangsúlyozta, hogy ennek nem bosszúvágyból kell megvalósulnia, hanem azért, mert a változáshoz elengedhetetlen a katarzis, és meg kell mutatni, hogy Magyarország nem lehet következmények nélküli társadalom.

Az érzékeny vagy kényes témákat sem kikerülve Vona Gábor nemrég interjút adott az osztrák Die Presse című napilapnak is. Már a beszélgetés elején leszögezte, hogy ha valakinek, akkor egyedül neki van esélye legyőzni Orbán Viktort.

Szilveszter közeledtével lapunk megkérdezte a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjétől is, hogyan értékeli az elmúlt időszak parlamenti történéseit:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.