A szilveszteri pezsgőt és virslit is ellenőrzi a Nébih

Húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek ki vannak takarítva, rendezettek, az áru jó állapotban van.

MTI
2017. 12. 28. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli szezonális ellenőrzések időszakában, december 1–31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei főként a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint az édességeket, például az üreges csokoládékat és a szaloncukrokat ellenőrzik – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató hozzátette: az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a Nébih tapasztalatai szerint a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat, és a jogszabályok ismerete is folyamatosan nő a vállalkozók körében. Pleva György azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek ki vannak takarítva, rendezettek, az áru jó állapotban van. Az igazgató szerint azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.