Ágoston Tibor kilépett a Jobbikból

Ezt a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleményben tudatta.

MTI
2017. 12. 28. 12:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni közgyűlés decemberi ülésén történt események miatt a Jobbik debreceni alapszervezete belső vizsgálatot indított, és elnökségi ülés keretében kívánta Ágoston Tibor önkormányzati képviselőt meghallgatni a közgyűlésben tett kijelentésével kapcsolatban – írta a közleményben Kőszeghy Csanád Ábel, a párt debreceni frakcióvezetője.

Ágoston Tibor egy nappal a tervezett elnökségi ülés előtt azonban írásos nyilatkozatot tett, amelynek értelmében azonnali hatállyal lemondott a Jobbikban betöltött valamennyi tisztségéről, és kérte párttagsága megszüntetését is. Egyúttal közölte, hogy a Jobbik debreceni frakciójából is kilép, a jövőben független képviselőként kíván részt venni a közgyűlés munkájában. A Jobbik debreceni elnöksége Ágoston Tibor döntését tudomásul vette, s egyúttal felszólította mandátumának visszaadására is.

Ágoston Tibor a debreceni közgyűlésben egy tehetséggondozó programra jelentkező cigány diák kapcsán beszélt arról, hogy a tehetséggondozás nem szociális program, s a diáknak inkább a „Rostás Winnetou-tehetséggondozóba” kellene jelentkeznie. A kijelentést a debreceni Jobbik elfogadhatatlannak minősítette, és belső vizsgálatot indított, amelynek következménye lett a kilépés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.