Akár népszavazás is jöhet a betelepítési kvótáról

„Nem kizárt, hogy a jövőben minden más eszközzel fel kell majd lépnünk” – mondta Dömötör Csaba.

MN
2017. 12. 13. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár népszavazás is lehet a jövőben a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Dömötör Csaba.

Az államtitkár azt mondta, hogy az Európai Parlament döntésében konkrétan állandó és automatikus áthelyezési mechanizmusról írnak, küszöbérték nélkül. Éppen ezért Dömötör Csaba szerint egy kiélezett szituációban nem mindegy, hogy az emberek kifejezzék a véleményüket, hogy köszönik, nem kérnek a betelepítésből. Ezt több módon is meg kell tenni – indokolta az államtitkár az országgyűlési határozat jogosultságát.

Arra a kérdésre, hogy ha hivatkozási alapot keres Orbán Viktor, akkor miért nem népszavazást írt ki, az államtitkár úgy válaszolt: „ez is egy megfontolandó ötlet, tehát nem kizárt, hogy a jövőben minden más eszközzel fel kell majd lépnünk”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.