Álszentül bírálja Karácsony Gergelyt fideszes helyettese

Rozgonyi Zoltán alpolgármester maga is felelős a kritizált gazdálkodási kérdésekben.

MN
2017. 12. 16. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Üres az MSZP miniszterelnök-jelöltségét elvállaló Karácsony Gergely által vezetett Zugló kasszája” – kezdi a cikkét a Magyar Idők.

Rozgonyi Zoltán alpolgármester szerint „igen nagy kockázatot jelent Zuglónak az, hogy Karácsony Gergely polgármester az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként több hónapos országos kampányba kezd, és nem marad elég ideje, figyelme a helyi ügyekre”. A XIV. kerületi fideszes politikus szerint a 2018-as költségvetés több ponton is veszélyben van.

A kerületi politikus hozzátette: „A jegyző felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi kerületi büdzsé több sebből is vérzik, a bevételi oldalon az úgynevezett optimista és realista számítás között nyolcmilliárd forintnyi eltérés van.”

Rozgonyi szerint a 2010 előtti baloldali vezetésre jellemző felelőtlen gazdálkodás tért vissza. A HVG.hu kiemeli, a kormánypárti lap elhallgatta, hogy Rozgonyi Zoltán alpolgármester a helyettese Karácsony Gergely polgármesternek, így a felelősség őt is terheli. A felvetés azért is jogos, mivel ahogy az önkormányzat honlapján is olvasható, Rozgonyi tevékenységi körébe „az önkormányzati szervek gazdálkodásával” kapcsolatos teendők is beletartoznak.

„Hibás a szociálisan rászorulóknak nyújtott minimáljövedelem koncepciója is – fogalmazott még a fideszes politikus –, ami a mintegy négyszáz kedvezményezett esetében csak kiadást jelent, és nem ösztönöz a visszatérésre a munka világába, ráadásul olyan gazdasági helyzetben, amikor óriási a kereslet a munkáskezekre.”

Az alpolgármester úgy gondolja, az MSZP-s polgármester olyan társadalomképet képvisel, amely pártolja a migránsok befogadását, illetve „az elvárások nélküli szociális támogatásokra alapoz, ami országos szinten a zuglóihoz hasonló problémákat okozna, és rövid időn belül minden tartalékát felélné az ország” – olvasható a HVG-n, amely egyúttal felveti a kérdést, hogy ha mindez probléma Rozgonyi Zoltánnak, akkor miért nem mond le a posztjáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.