Árulja buszait a veronai tragédiában érintett cég

Kiegészítő berendezésként plusz-üzemanyagtartályokat is listáznak.

MN
2017. 12. 19. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 21 buszt árul az autoline.hu oldalon a Pizolit Kft. Ez az a cég, amelyik azt a buszt küldte, amely Verona mellett balesetezett a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival – szúrta ki a 444.hu.

A portál kiemeli: ha kimondja a bíróság, hogy a cég is felelős a balesetért, a Pizolitnak részt kell vennie a kártérítésben is, így nem mindegy, mekkora vagyona van a cégnek. Azért, hogy hasonló esetben a tulajdonosok ne tudják kiüríteni a céget, előzetesen zárolni szokták az érintett vállalkozások vagyonát. A Pizolittal azonban ez valószínűleg nem történt meg, hiszen a 21 eladó busz között olyanok is vannak, amelyeken szerepel a cég neve, így azok valószínűleg a Pizolit flottájába tartoznak.

Az eladásra kínált járművek között több olyan is van, amelynél kiegészítő berendezésként plusz-üzemanyagtartályokat is listáz a cég. A buszok árai 34 900 és 115 000 euró között változnak, és van köztük Mercedes, Neoplan és Scania is. A hirdetéseket december elején tették fel az oldalra.

A kft. tragédiát szenvedő buszán 43 gyermek, 11 felnőtt és a 2 sofőr utazott, közülük 17-en haltak meg. Az eset után szigorították a vonatkozó szabályokat, amit október 4-én Palkovics László oktatásért felelős államtitkár jelentett be. Egyebek mellett jövőre miniszteri rendelet írja majd elő, hogy a külföldi iskolai autóbuszos kirándulásokon a sofőrök 23 és 4 óra között nem vezethetnek, pihenőidejüket is a buszon kívül kell eltölteniük.

A baleset után több ponton is felvetődött a buszt üzemeltető cég felelőssége, például az, hogy a buszba pluszüléseket és pót-üzemanyagtartályt is beszerelhettek engedély nélkül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.