Átkeresztelik a Chili TV-t: nem erőltették meg magukat a névadásnál Vajnáék

A bíróság döntött, így újévtől egy édes trópusi gyümölcs nevén emlegetjük a TV2-csoport főzőcsatornáját.

MN
2017. 12. 29. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Licsire cserélik a csilit, vagyis január elsejétől LiChi TV néven működik tovább a Chili TV, a TV2 gasztrocsatornája – jelentették be egy rövid közleményben péntek délután.

„A tartalmat nem érinti a változás, továbbra is a már jól ismert főzős műsorok láthatóak a képernyőn” – olvasható a Hvg.hu által észrevett közleményben, amelyben a névváltozás okáról semmit sem írnak. Viszont arról igen, hogy a csatornán látható lesz majd többek között Bereznay Tamás, Erdély Mónika, Stahl Judit és Jamie Oliver. Azt ígérik, hogy a LiChi TV a nagyi receptjeitől a reformkonyháig „minden stílusban elhozza a legjobb recepteket”. Az nem egészen világos, teszi hozzá a portál, hogyan lehet „stílusokban” bemutatni recepteket.

Az Orbán-kormány kedvenc – főként kaszinó-, film- és médiaügyekben érintett – oligarchája, Andy Vajna azért kényszerült átnevezni a csatornát, mert másodfokon erre kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla. Helybenhagyták ugyanis a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely megállapította: a TV2 Zrt. megsértette az AMC Networks televíziós médiavállalat TV Paprika elnevezésű védjegyoltalmához fűződő jogait. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.