Az elmúlt nyolc évvel és a biztonsággal kampányol majd a Fidesz

Nem engedi el a migráció témáját a kormánypárt a 2018-as választások idején sem – erősítette meg Gulyás Gergely.

MTI
2017. 12. 15. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2010 óta eltelt időszakban az ország által elért eredményekről, valamint a migrációval összefüggésben a biztonságról fog szólni a Fidesz kampánya a 2018-as választások idején – jelentette be Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője pénteken, keszthelyi sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: a választások lehetséges időpontját az alaptörvény szabályozza, a pontos időpontot pedig a köztársasági elnök határozza meg. Ezek ismeretében április–májusban lehet a következő országgyűlési választás, vagyis a legkorábbi lehetséges időpont esetében nincs már négy hónap sem hátra.

A Fidesz két fontos kérdésről akar majd beszélni a kampányban. Az egyik, hogy milyen eredményeket ért el Magyarország 2010 óta, a másik pedig a migrációs nyomás okozta biztonság kérdése – közölte. Az első téma lényege szerinte: Magyarország a 2010-es csődközeli állapot után mostanra stabil gazdasági helyzetbe került, a gazdasági növekedés – amellyel az Európai Unión belül az első harmadba tartozunk – a bérek növelésére is lehetőséget adott. 

„Soha ilyen alacsony kamatokkal nem lehetett hitelt felvenni”, több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben – tette hozzá. Szerinte a kormány mögött világos eredmények vannak, a családpolitikában és a nemzetpolitikában is nagyon komoly előrelépést sikerült elérni, szombaton veszi át például az egymilliomodik külhoni állampolgár az állampolgársági dokumentumait a köztársasági elnöktől.

„Egyetlen kormányzás sem mentes a hibáktól, a gyarlóságoktól”, de mindezzel együtt is olyan kormányzati teljesítmény áll a jelenlegi kormánypártok mögött, amelyek ismeretében joggal kérheti a Fidesz és a KDNP a polgárok támogatását a harmadik ciklusra is – vélte Gulyás.

Majd arról beszélt, a másik fontos kampánytéma a biztonság lesz, az elmúlt másfél-két évben ugyanis az Európai Unió országaiban nem volt olyan választási kampány, amelyben ne a migráció lett volna az egyik legfontosabb téma. 

„Küzdünk azért, hogy mi magunk választhassuk meg, kivel akarunk együtt élni és kivel nem” – hangoztatta a fideszes főpanelt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.