Bakondi szerint váltásidőben pingálták ki a TEK páncélosát

A Facebookon terjedő kép szerint azt írták a harci járműre, hogy shame, azaz szégyen.

MN
2017. 12. 21. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vörös festékkel fújták le a Terrorelhárítási Központ páncélosát a budapesti Vörösmarty téren. A Facebookon keringő kép szerint a shame – azaz szégyen – szót fújták fel a BTR-80 típusú harci járműre. Bár a szöveg nehezen olvasható, így elképzelhető egyszerű firka is.

Kerestük az ügyben a TEK-et, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A szégyenfoltot időközben a 444 szerint a TEK fekete festékkel eltüntette, de állítólag még így is látszott, ezért eléálltak egy furgonnal.

Délelőtti képünkön már az látszik, hogy nincs kisbusz a közelben, a jármű pedig fekete.

Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját sajtótájékoztatóján kérdezték az ügyről. Azt mondta, az eset váltásidőben történt, a terrorelhárítóknak pedig nem a csapatszállítójuk, hanem a karácsonyi vásáron tartózkodók védelme a feladata. „Sajnos egyesek esetleg ebből viccet csinálnak” – tette hozzá. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.